1xbet

van haber

DOLAR 32,3801 0.15%
EURO 34,9681 -0.33%
ALTIN 2.324,370,23
BITCOIN 2266673-0,25%
İzmir
18°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • İNTERAKTİF
  • HESAP
Türkiye Modernleşmesinin İncileri: “Ankara Apartmanları” Gain’de Başlıyor

Türkiye Modernleşmesinin İncileri: “Ankara Apartmanları” Gain’de Başlıyor

ABONE OL
15 Nisan 2022 02:28
Türkiye Modernleşmesinin İncileri: “Ankara Apartmanları” Gain’de Başlıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet serüvenimizin ruhunu, hayat tarzını, ideal insan anlayılını yansıtan “Ankara Apartmanları” GAİN’de meraklısıyla buluşturuyor. Program, modern Türkiye hayalinin yaratıcı ve dönüştürücü örnekleri olan bu apartmanları, mimarlar, tasarımcılar, uzmanlar ve bina sakinlerinin anlatımıyla izleyiciye aktarıyor. 8 bölümlük belgesel serisi “Ankara Apartmanları”, 20 Nisan’da GAİN’de başlıyor.

Ankara, başkent olduktan sonra sil baştan kurulur. Bu açıdan Cumhuriyet’in ve modernleşmenin getirdiği fiziksel gelişimin de en önemli tanıklarındandır. Ankara’nın kent kimliği açısından, kamu yapıları kadar sivil mimarlık ürünlerinin, yani apartmanların da önemi büyüktür. Değişen siyasi ortam ve dönüşen konut politikalarının yansıması olan bu yapılar, mimari özellikleri ve içinde yaşanan hikayeleriyle de kent hafızasının önemli unsurlarındandır.

GAİN’in yeni belgesel serisi “Ankara Apartmanları”, bu yapıları 20’şer dakikalık 8 bölümle izleyiciye aktararak, kent hafızasını arşivliyor. 1920’lerden başlayarak, Mimar Kemalettin, Danyal Çiper, Nejat Ersin, Sabih Kayan, Lemi Varnalı, Nejat Tekelioğlu, Mutahhar Baykam ile Demirtaş Kamçıl ve Rahmi Bediz gibi, kentin 20’nci yüzyılında iz bırakan mimarların eserlerini kayda alıyor.

Mimarlar, kentsel tasarımcılar, uzmanlar ve apartman sakinlerinin anlatımıyla ekrana taşınan Ankara Apartmanları’nın yönetmenliğini Uğur Evin yaparken, Restoratör Seda Özen Bilgili ile Mimar ve Çevre Tasarımcısı Doç. Dr. Umut Şumnu da programın danışmanlığını üstleniyor.

“Ankara Apartmanları”, 20 Nisan’da GAİN’de başlıyor.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP